Nieuws

Microsoft: Windows 8.1 ondersteunt 3D-printen

Veruit een van de verrassendste onthullingen van Windows 8.1 is het feit dat het vernieuwde besturingsssteem een printknop toevoegt voor 3D-printers.

Tijdens zijn keynotepresentatie op de eerste dag van Build 2013 gaf Microsoft een voorproefje van nieuwe drivers en API"s, die ontwikkelaars in staat moeten stellen om  hun ontwerpen direct vanaf een Windows 8.1-toestel te laten afdrukken op een 3D-printer.

“3D-printen is enorm in op dit moment”, zei Antoine LeBlond op het podium van Build 2013, “en Windows 8.1 is het eerste enige platform dat ‘native’ ondersteuning biedt.”

"Net zo makkelijk als in 2D printen"
“We hebben het onderliggende werk verricht voor de bouw van de API’s, de bestandsformaten en de drivermodellen, die printen in 3D net zo naadloos maken als printen in twee dimensies”, aldus Leblond, de vice-president van Windows Web Services.

[related_article id=”161452″]

De nieuwe mogelijkheden maken 3D-printers steeds meer tot een object dat je zelf ook in de huiskamer kunt gebruiken. Microsoft bewijst dat het 3D-printen niet als gimmick ziet met de aankondiging dat het de Makerbot Replicator 2, een van de meer betaalbare 3D-printers, binnenkort in zijn eigen winkels zal gaan verkopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business