Xbox-topman Don Mattrick gaat Zynga leiden

Don Mattrick, hoofd van Microsofts entertainmentdivisie, neemt volgende week de fakkel over van Mark Pincus als CEO van social gamingbedrijf Zynga.

Don Mattrick ruilt zijn positie als topman van Microsofts entertainmentdivisie in voor de functie van CEO bij het social gamingbedrijf Zynga.

Zynga maakte dat nieuws zelf bekend in een blogpost. Naast CEO, wordt Mattrick ook lid van de raad van bestuur. Op 8 juli neemt hij de fakkel over van huidig CEO Mark Pincus, die zelf de rol van Chief Product Officer op zich zal nemen. Pincus blijft wel voorzitter van de raad van bestuur.

[related_article id=”161452″]

Mattricks eerste doelstelling zal zijn om Zynga uit de slechte papieren te halen. Het gaat al langer slecht met het bedrijf en eerdere pogingen om het tij te doen keren, waaronder een aantal ontslagrondes, hadden weinig of geen effect.

Bij Microsoft was Mattrick verantwoordelijk voor de groei van de entertainmentdivisie en met name de Xbox. Onder zijn leiding groeide het aantal geïnstalleerde Xbox-consoles wereldwijd van 10 miljoen tot 80 miljoen en het aantal Xbox Live-abonnees van 6 tot 50 miljoen.

Mattrick was ook de drijvende kracht achter de nieuwe Xbox One en het nieuwe beleid rond tweedehandsspellen en de verplichte internetverbinding voor de console. Uiteindelijk maakte hij ook de beslissing om hier toch op terug te komen, nadat het nieuws voor heel wat controverse had gezorgd bij misnoegde gamers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business