Nieuws

Belfius is nu ook eigenaar van beflius.be

Belfius Bank is sinds kort ook eigenaar van de domeinnaam met bewuste typfout beflius.be. De domeinnaam was eigendom van een Amerikaanse domeinkaper tot de financiële instelling klacht indiende bij het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie.

Wie een tijdje geleden per ongeluk naar beflius.be surfte in plaats van naar de belfius.be, kwam op een pagina met heel wat gesponsorde links terecht. Een Amerikaanse cybersquatter registreerde de domeinnaam beflius.be in juni 2012 en hoopte er commercieel voordeel uit te halen.

Omdat Belfius Bank die domeinnaam liever zelf in handen wilde hebben, nam de bank regelmatig contact op met de Amerikaan. Omdat ook dat niets opleverde, diende Belfius Bank vervolgens klacht in bij het bevoegde Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie. Dat meldt Bartel Volckaert op de onafhankelijke portaalsite Journalinks.

Belfius Bank kreeg op 7 juni gelijk omdat de domeinnaam te hard leek op het officiële webadres. Hierdoor werd geconcludeerd dat de Amerikaan de domeinnaam uit kwader trouw aankocht en flink wat munt wilde slaan uit typfouten.

Belfius Bank haalde beflius.be ondertussen offline.

Een Nederlander probeerde hetzelfde met de domeinnnaam Belfius-service.be. De financiële instelling diende ook hiervoor klacht in en kreeg wederom gelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business