Nieuws

Apps om mobiel te bankieren in België

We geven je een overzicht van de Belgische grootbanken die mobiel bankieren aanbieden op Android en dit in de vorm van een app of een mobiele website. Telefonisch bankieren tellen we niet mee.

Mobiel bankieren was lange tijd onmogelijk in ons land: financiële instellingen zagen er het nut niet van in, niemand gebruikte het en de oplossingen die er dan wel waren werden vaak slecht ontwikkeld of onderhouden. De tijden zijn gelukkig veranderd, maar nog lang niet elke bank biedt mobiel bankieren aan. Deze alvast wel.

Tip: klik op de titel om meteen naar de Play Store te gaan.

Hello Bank!

Hello Bank! is één van de nieuwste spelers op de markt van mobiel bankieren. Deze "bank", in wezen een onderdeel van BNP Paribas Fortis, biedt geen loketten of internetbankieren, maar spitst zich enkel toe op bankieren vanaf een smartphone of tablet. Met een app voor Android dus de beste bank om mee te beginnen.

[related_article id=”161563″]

De Hello Bank! app laat je toe om overschrijvingen en Zoomit-betalingen uit te voeren en je uitgaven te beheren. Verder toont de app openstaande facturen, mislukte transacties en kan je geld overschrijven met behulp van enkel een gsm-nummer via Easy Transfer.

Uniek aan Hello Bank is dat je, als je een zicht- of spaarrekening wil openen, je dit ook in de app moet doen.

BNP Paribas Fortis

Als je de app van Hello Bank hebt gebruikt, dan ken je deze zeker: de app van Hello Bank is namelijk (bijna) een kopie van de BNP Paribas Fortis-app. Op termijn kan dit veranderen, maar die kans is klein.

Met de BNP Paribas Fortis-app kan je dus eveneens overschrijvingen, rekening-historie en transacties en Zoomit-betalingen regelen. Ook Easy Transfer zit ingebakken. Een zichtrekening openen is echter niet mogelijk en kan enkel via PC Banking of in een BNP Paribas Fortis-kantoor.

 

 

Als je geen app wil installeren kan je overigens ook terecht op de mobiele website van de bank. Ook Fintro, onderdeel van de BNP Paribas Fortis-groep, heeft een eigen applicatie.

KBC

Ook KBC heeft een mobiele app, genaamd KBC Mobile Banking, waarmee je op je smartphone of tablet kan bankieren. Uniek aan de KBC app is dat je kan "scashen", oftewel met behulp van een QR-code geld kan ontvangen of overschrijven. Het is een variant op het Easy Transfer-principe van de twee bovenstaande banken.

Ook biedt de KBC app "doelsparen", waarmee je op een spaarrekening kan sparen tot een bepaald bedrag bereikt is voor een bepaald doel. Zo kan je bijvoorbeeld sparen voor tickets van jouw favoriete artiest in het Sportpaleis, of voor de aankoop van die gloednieuwe toptelefoon met de allernieuwste versie van Android.

Belfius

Belfius, het vroegere Dexia, heeft twee apps: één voor tablets en één voor smartphones. Ze luisteren respectievelijk naar de namen Belfius Direct Tablet en New Belfius Direct Mobile. De app kreeg vorig jaar een grondige opfrisbeurt, iets wat broodnodig bleek te zijn: de oude app was een veredelde mobiele website in een APK"tje.

Belfius biedt geen specifieke unieke functies en het spreekt voor zich dat je met de app overschrijvingen kan uitvoeren en je saldo- en transactiegeschiedenis kan raadplegen.

Belfius heeft ook een mobiele website waarop je je bankverrichtingen kan uitvoeren.

ING

Met MyIng.Be kan je je bankzaken beheren, net zoals je zou verwachten. Verder kan je vanuit de oranje applicatie een afspraak maken in een kantoor. Het enige unieke aan deze app is dat je ze ook kan uitproberen, ook al ben je geen klant bij ING. Zo kan je zonder een rekening te openen toch al eens kijken hoe de app werkt.

Axa

Axa biedt met zijn Axa Mobile Banking Service-app ook een app aan om mobiel te bankieren. Volgens de recensies één van de slechtere apps uit het lijstje, maar dat komt waarschijnlijk door het feit dat de app recent enkele negatieve beoordelingen heeft mogen ontvangen omdat hij niet werkt op geroote Android-toestellen.

Verder heeft de Axa-app geen unieke eigenschappen. Wel kan je rechtstreeks vanuit de app ondermeer Card Stop bellen, maar daar heeft Android eigenlijk al een contactpersonenboek voor.

Rabobank

De Rabobank app vermelden we even, maar is eigenlijk het vermelden niet waard: de app is al een jaar lang niet bijgewerkt en heeft een gemiddelde waardering van anderhalve ster. Verder heeft de app exact hetzelfde uiterlijk als een iOS-app en zie je bijvoorbeeld de knop "inloggen" altijd, ook als je al bent ingelogd.

Volgens recensies van Rabobank-klanten werkt de app niet op de Samsung Galaxy S3 en S2. Anderen melden dat ze slechts één keer konden inloggen. Het lijkt er op dat de applicatie niet werkt op toestellen met Android 4.0, en gezien het feit dat er sinds juli 2012 geen update is verschenen verwachten we ook niet dat dat in de nabije toekomst nog zal gebeuren.

Wel merkwaardig voor een bank die zich volledig op online richt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business