Nieuws

VS-spionage Prism gesteund door Duitsland en anderen

Het Prism-schandaal over internetspionage breidt uit. In een interview zegt klokkenluider Snowdoen dat ook Groot-Brittanië, Duitsland, Australië, Nieuw-Zeeland en glasvezelkabelaars meedoen.

De Amerikaanse veiligheidsdienst NSA ‘ligt in bed met de Duitsers’, zegt de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden in een interview met het Duitse actualiteitenmagazine Der Spiegel. De relaties tussen de NSA en buitenlandse mogendheden wordt onderhouden door het Foreign Affairs Directorate van de NSA. Volgens Snowden worden deze relaties zodanig georganiseerd zodat landen hun ‘politieke leiders kunnen loskoppelen van het schandaal’ indien bekend raakt ‘hoe blatant en alomvattend de privacy geschonden wordt’.

Volgens het verslag van Der Spiegel wordt er nauw samengewerkt tussen de Duitse geheime dienst BND en de NSA. De Amerikanen leveren de analyse-hulpmiddelen om de gegevensstromen in Duitsland te onderzoeken. Vooral netwerkverkeer van het Midden-Oosten wordt in de gaten gehouden. Er worden vijf Duitse internetnodes afgetapt en geanalyseerd in de hoofdkwartieren van de geheime dienst in Pullach bij Munchen. Het hoofd van de BND heeft het partnerschap al bevestigd.

[related_article id=”158578″]

Volgens Snowden, zijn er ook afspraken met Groot-Brittannië, Canada, Australië en met Nieuw-Zeeland.

Er wordt ook nog een nieuwe Amerikaanse legerbasis gebouwd in Duitsland. Deze zal dienen voor de inlichtingendiensten. Om zeker te zijn dat er geen afluisterapparatuur in de bouw wordt verwerkt, werken er enkel Amerikanen op de site en worden de bouwmaterialen verscheept van uit Amerika en worden ze heel de tijd bewaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business