Nieuws

Grote reorganisatie Microsoft voor donderdag verwacht

Volgens geruchten zal Microsoft-CEO Steve Ballmer aanstaande donderdag een verregaande reorganisatie aankondigen die het bedrijf klaar maakt voor de toekomst.

Techsite AllThingsD, die al eerder berichtte over de reorganisatie, hoorde via ongenoemde bronnen dat Microsoft donderdag naar buiten zal treden met een aankondiging die verstrekkende gevolgen heeft voor het bedrijf uit Redmond.

Naar verwachting zal Ballmer de nodige stappen ondernemen om Microsoft te veranderen in een bedrijf dat zich bezig houdt met ‘apparaten en diensten’, in plaats van de softwareverkoop waar het zich al decennia mee bezig houdt. Hij zei destijds dat “dit werkelijk een nieuw tijdperk is voor ons bedrijf.”

Koerswijziging
Ballmer zou al sinds vorig jaar bezig zijn met de veranderingen, toen hij een brief aan de aandeelhouders schreef die de overgang aankondigde.

[related_article id=”161452″]

De verwachte reorganisatie zal nieuwe gezichten een belangrijke rol geven binnen Microsoft, terwijl oude rotten het veld moeten ruimen. Het huidige hoofd van de Xbox-divisie Don Mattrick wachtte het nieuws niet af: hij vertrok vorige week naar de worstelende spelmaker Zynga om daar het roer over te nemen.

Nieuwe rollen
Tony Bates, nu nog het hoofd van Skype, zal volgens persbureau Bloomberg de divisie leiden die zich bezig houdt met overnames en relaties met softwareontwikkelaars. Julie Larson-Green, die nu nog verantwoordelijk is voor de Windows-divisie, krijgt de ontwikkeling van alle Microsoft-hardware onder haar beheer.

Larson-Green’s oude baan zal in handen komen van Terry Myerson, die nu ook al verantwoordelijk is voor Windows Phone. Satya Nadella, die momenteel Microsofts serverdivisie overziet, zal alle producten onder zich krijgen die te maken hebben met cloud computing en andere enterpriseproducten.

Qi Lu, die de online divisie leidt, zal tenslotte verantwoordelijk worden voor de ontwikkeling van producten als Bing, Office en Skype, vertellen bronnen aan Bloomberg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business