Nieuws

Job zoeken op Twitter zonder dat je baas het merkt

Jobzoekers wenden zich steeds vaker tot Twitter en andere sociale media om zichzelf aan te prijzen bij potentiële werkgevers. Maar wat als je al een baas hebt die er niets van mag weten?

Twitter en andere sociale media zijn een goudmijn voor wie een nieuwe job zoekt. Je vindt er verwijzingen naar de interessantste jobs en je kan meteen jezelf de hemel in prijzen. Maar als je al een job hebt, kan je je beschikbaarheid niet zomaar van de daken schreeuwen. Dat zou wel eens kunnen eindigen in een heel ongemakkelijk gesprek met je baas of zelfs ontslag.

Om de jobzoeker te helpen om sociale media te gebruiken, heeft Makeshift, een Londense starter, de toepassing HireMyFriend gebouwd. Het werkt als volgt: een jobzoeker maakt een kort, anoniem profiel waarin hij beschrijft wat zijn specialiteiten zijn en wat voor job hij zoekt. Dan, in plaats van het profiel zelf te gaan tweete, vraag je aan een (of meerdere) vrienden om je anonieme profiel te delen met zijn volgers. Als een hr-manager er wel iets in ziet, kan hij contact aanvragen met de kandidaat. Als je baas je contacteert, dan negeer je gewoon het contactverzoek.

“We willen dat iedereen een baan vindt die hij leuk vindt en we willen akelige situaties vermijden in de jacht op een job. We willen mensen met een voltijdse baan dezelfde vrijheid geven om rond te kijken als freelancers. En we willen jobzoeken ook socialer maken”, zegt Jon Gold, een designer bij Makeshift.

Bovendien is het een handige manier om je vrienden te laten weten dat je een job zoekt. Want hoe meer mensen weten dat je in de markt staat, hoe beter.

Welke strategieën gebruik jij als je actief zoekt naar een andere baan dan degene die je nu hebt? Denk je dat HireMyFriend kan helpen? Reageer hieronder.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business