Nieuws

EU aan Google: Antitrust-voorstellen volstaan niet

De EU hint dat het gigantische boetes achter de hand houdt, als Google niet snel een antwoord geeft op haar bezorgdheden.

De relatie van Google met Apple is opnieuw wat verbeterd in het afgelopen jaar, ondanks dat beide bedrijven nog altijd lijnrecht tegenover mekaar staan over hun platformen en partnerships.

 

[related_article id=”158901″]

De vete met Brussel is echter nog lang niet afgelopen. En Google zou die kwestie wel eens prioritair kunnen maken, gezien de wapens die de Europese Commissie klaar houdt wanneer het een finale uitspraak doet over het antitrustproces tegen Google.

Op een persconferentie met journalisten bevestigde Joaquin Almunia, de Europees Commissaris voor Mededingingsbeleid, dat hij Google opnieuw op de korrel heeft genomen, zo meldt Reuters. Hij vroeg het bedrijf om de zorg van de commissie te weerleggen dat Google’s dominante positie op de zoekmarkt rivalen en concurrenten benadeelt.

De voorstellen die het Amerikaanse bedrijf in april de EU bezorgde (om zo een einde te maken aan een onderzoek dat al drie jaar loopt), zijn ‘niet voldoende’ om de bekommernissen van de EU weg te nemen, aldus Almunia. “Ik heb een brief geschreven naar Google (naar CEO Eric Schmidt) om te vragen met betere voorstellen te komen”, zo zei de EU-commissaris.

Enkele weken geleden klopte de juridische afdeling van Google zich nog op de borst dat het ‘het vrij goed had gedaan’ om de ongerust van de EU over anticompetitieve praktijken in Europa weg te nemen.

Nadat Google zijn voorstellen had ingediend, stuurde de Commissie die door naar de rivalen van het bedrijf die door haar praktijken zouden benadeeld worden. En zij waren allesbehalve te spreken over de voorstellen die Google in petto had. Waarop de EU dus om betere voorstellen vroeg.

Google kijkt tegen een boete aan van tien procent van zijn wereldwijde omzet van de jaren waarin het monopoliemisbruik plaats vond. Gebaseerd op zijn om globale omzet van 2011, zou het bedrijf kunnen veroordeeld worden tot het betalen van een slordige 2,9 miljard euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business