Nieuws

Yahoo maakt adult blogs op Tumblr onvindbaar

Twee maanden na de overname van Tumblr door Yahoo is er een nieuw zoekbeleid in werking, dat adult blogs nagenoeg onzichtbaar maakt.

Toen Yahoo Tumblr kocht, verzekerde het de gebruikers ervan dat adult websites – die talrijk aanwezig zijn op de blogdienst – met rust zouden worden gelaten.

Twee maanden na de overname wordt die belofte al verbroken met een nieuw zoekbeleid dat adult content uit de zoekresultaten van Tumblr weert en ook via de zoekrobots van onder meer Google, Bing en Yahoo onvindbaar maakt.

Door dit nieuwe beleid zouden zo’n 12 miljoen blogs, ofwel ongeveer tien procent van alle content op Tumblr, onzichtbaar zijn gemaakt. Ook de categorie ‘Erotica’ werd eerder al – nog voor de verkoop van de website – verwijderd.

De enige manier waarop een blog(post) die wordt aangeduid als ‘adult’ nu nog te vinden is, is via de directe link. Het vinden en ontdekken van nieuwe adult blogs wordt daarmee zo goed als onmogelijk gemaakt.

Gebruikers reageren misnoegd op de nieuwe aanpassingen en beschouwen het als de grootste vorm van censuur die Tumblr kon uitvoeren, zonder tien procent van haar gebruikersbasis van het platform te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business