Nieuws

Elke drie maanden nieuwe versie van Firefox OS

Mozilla zal elk kwartaal een nieuwe versie van zijn mobiel OS uitbrengen en elke zes weken een veiligheidsupdate voor de twee laatste versies.

Mozilla, de non profit-organisatie achter de Firefox-browser en het Firefox-besturingssysteem, schakelt de update-cyclus voor zijn producten een versnelling hoger. Vanaf nu komt er elke drie maanden een nieuwe versie van het OS. De twee laatste versies krijgen elke zes weken een veiligheidsupdate.

Volgens Mozilla is dat de ‘meest agressieve updatestrategie’ op de mobiele markt. Het bedrijf houdt wel nog een slag om de arm voor als het snelle schema te hoog gegrepen blijkt: ‘Dit kan nog altijd aangepast worden’.

Hoewel het OS dezelfde basis heeft als de Firefox-browser (de Gecko engine) is de updatecyclus nog iets korter voor die laatste.  De browser krijgt elke zes weken een grote nieuwe versie. Volgens Mozilla komt dat vooral omdat er zoveel meer partijen betrokken zijn bij de ontwikkeling van een mobiel OS, onder meer OEM’s, telecommaatschappijen en chipfabrikanten.

De eerste smartphones met het Firefox-besturingssysteem kwamen eerder deze maand op de markt in Spanje en Polen. Volgens T-Mobile, dat de telefoons verdeelt in Polen, zijn Hongarije, Griekenland en Duitsland de volgende landen waar het OS gelanceerd zal worden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business