Nieuws

Google waagt zich aan schoolboeken en sociale games

Google start binnenkort met de verkoop van digitale schoolboeken in Google Play en opent de deur van een nieuwe sociale gamingdienst voor Android die Xbox Live en PlayStation Network op de korrel neemt.

De Amerikaanse zoekmachine lanceerde woensdag een nieuwe versie van Android en een vernieuwde Nexus-tablet, maar het had ook op contentgebied wat nieuws te vertellen.

De meest verrassende aankondiging op dat front was de introductie van een ‘comprehensieve’ selectie van digitale schoolboeken, die vanaf augustus een nieuw schap vullen in appwinkel Google Play.

Volgens het Amerikaanse bedrijf zijn vijf grote uitgevers van educatief materiaal bereid gevonden om digitale titels aan te bieden, die kunnen worden gesynchroniseerd tussen Android-toestellen. Notities, bookmarks en onderstreepte passages worden daarbij opgeslagen en meegenomen naar je toestellen.

[related_article id=”158901″]

De aankondiging volgt op de bekendmaking van Google Play for Education tijdens Google I/O, een inititief dat Android-tablets prominent naar het klaslokaal moet brengen. Daarbij wordt het voor leraren mogelijk om geschikte apps naar de toestellen van leerlingen te sturen. Nu komen daar dus ook digitale schoolboeken bij.

Schoolinvasie
Google richt met dit soort projecten duidelijk zijn pijlen op Apple, dat met zijn iPads voorlopig het beste aanslaat in de educatieve sector. Zo zijn in Nederland enkele iPad-scholen ingericht.

Ook een ander project dat Google tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie aankondigde neemt woensdag definitief vaste vormen aan. ‘Play Games’, een nieuwe dienst die het spelen van mobiele spelletjes socialer moet maken, verscheen deze week in Google Play, in de vorm van een nieuwe app.

Sociaal gamen
De app koppelt het sociale netwerk Google+ aan beschikbare games, zodat gebruikers hun topscores kunnen delen, hun spelvoortgang kunnen tonen en tegen elkaar over het internet kunnen spelen.

Volgens Google hebben ‘honderden’ spellen de nieuwe functionaliteit inmiddels aan boord, die ‘miljoenen’ spelers bereiken. De zoekmachine claimt dat games razend populair zijn op zijn mobiele platform en 19 van de 20 grote spelstudio’s maken inmiddels titels voor Android.

Opkomst van de Android-tablet
Play Games’ komt in navolging van gevestigde sociale gamingdiensten als Xbox Live, het PlayStation Network en Apple Game Center. Maar dankzij de grote populariteit van Android (het bedrijf verwacht 70 miljoen geactiveerde Android-tablets voor het einde van het jaar) kan Google snel een capabele concurrent op poten zetten.

Om zijn stap voorwaarts op het gebied van games een zetje in de rug te geven, lanceerde de zoekmachine ook meteen een nieuwe sectie in Google Play voor games die speciaal zijn gemaakt voor tablets, zoals zijn gloednieuwe Nexus 7. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business