Nieuws

Google Chromecast: stream content naar je tv vanaf elk toestel

Google lanceert de Chromecast, een HDMI-dongle waarmee je eenvoudig content naar je televisie streamt vanaf je smartphone, tablet of laptop.

Na de langverwachte lancering van Android 4.3 en een nieuwe Nexus 7-tablet, had Google tijdens haar persevenement op woensdag met Chromecast nog een verrassing in petto.

Met de Chromecast doet Google opnieuw een poging om de huiskamer te veroveren. De Chromecast is een kleine HDMI-dongle (5 centimeter) die je op je tv aansluit en verbinding maakt met je smartphone, tablet of laptop via Android of Chrome.

[related_article id=”158901″]

De Chromecast streamt content, zoals YouTube-video’s of andere media, van je toestel via de cloud naar je tv. Je toestel fungeert als afstandsbediening. Omdat de content vanuit de cloud gestreamd wordt – en niet vanaf je toestel – kan je tijdens het streamen gerust andere dingen doen, zoals surfen of mails checken. Dat betekent ook dat de stream gewoon doorgaat wanneer je met je toestel weggaat. De stream kan dan nog altijd gestopt worden door met een ander toestel op de Chromecast aan te melden.

Voor ontwikkelaars wordt de nieuwe Google Cast SDK gelanceerd, zodat ze de functionaliteit van Chromecast in hun apps kunnen inbouwen. De Chromecast werkt zowel met Android- en iOS-toestellen, de Chromebook Pixel en de Chrome-browser op Windows of Mac.

De Chromecast kost 35 dollar en je hebt alleen een tv met HDMI-aansluiting nodig om hem op je tv aan te sluiten. Voorlopig komt het gadget enkel in de Verenigde Staten op de markt, maar andere landen volgen zo snel mogelijk. Het is dus nog afwachten wanneer de Chromecast in de Benelux verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business