Nieuws

RetroArch: Speel duizenden retrogames op je Android-toestel

Met de mobiele emulator Retroarch laad je al je favoriete retrospelletjes op een Android-smartphone of tablet, zodat je een paar uurtjes terug in de tijd kan voor ouderwets spelplezier.

Emulators zijn al jaren populaire programma’s om jeugdplezier uit oude spelconsoles terug te brengen naar je desktopcomputer of laptop. Sinds de explosieve opkomst van tablets en smartphones hebben emulators ook de oversteek gemaakt naar mobiel en RetroArch is een van de beste exemplaren die we tot nu toe hebben gezien.

RetroArch is gratis, advertentievrij en biedt ondersteuning voor een enorm aantal verschillende consoles, waaronder de meeste klassieke spelcomputers van Nintendo, Sega en zelfs Sony’s Playstation. Ook zijn er speciale versies voor populaire pc-spellen als Quake, Doom en het meer recente indiespel Cave Story.

Hoewel de virtuele controleknoppen op het scherm uitstekend hun werk doen, is het daarnaast mogelijk om gamepads aan te sluiten via usb of Bluetooth en je kunt je spelletjes ‘terugspoelen’ om je acties terug te kijken.

[related_article id=”161563″]

De auteur weigert pertinent om ROM-bestanden op de downloadpagina in Google Play te vermelden, maar met een beetje zoekwerk kun je zonder problemen aan de juiste spellen geraken.

Hij zegt daarnaast dat hij intensief contact onderhoudt met de auteurs van de oorspronkelijke ROM-kernen, wat de ondersteuning en het spelplezier ten goed moet komen. Dat neemt niet weg dat Google kan besluiten om de app te verbannen uit zijn winke wegens copyrightschendingl; het deed dit al eerder in 2011. Hoewel het al stikt van de games in mobiele appwinkels is het toch erg leuk te weten dat je nu al je favoriete retrospellen kunt spelen op een onbewaakt moment.

Download RetroArch bij Google Play.

Androidappappsarcadedoomdownloadsgamesmobielnesplaystationquakeretroromsegasmartphonesnes

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals