Nieuws

Sluit je pc automatisch af op gezette tijden

Sluit je pc automatisch af op gezette tijden

Je pc kan met bepaalde taken wel eens ettelijke uren bezig zijn, denk aan videobewerking of aan zware downloads. Niet alle programma’ s voorzien echter in een handige optie om de pc na gedane arbeid automatisch af te sluiten of in slaapmodus te laten gaan. In dat geval kan Wise Auto Shutdown je wel van pas komen.

Wise Auto Shutdown, ook in een "portable" versie verkrijgbaar, doet wat de naam suggereert: je kan de pc op gezette tijden automatisch laten afsluiten. Overigens hoeft dat niet noodzakelijk het volledig uitschakelen van het toestel te betekenen. Naast Sluit af zijn er ook nog de opties Restart, Log Off, Slaap mode, Power Off en Slaap (Vista of later). Enige toelichting over de exacte verschillen (tussen Afsluit en Power Off en tussen Slaap Mode en Slaap Vista of later) hadden we wel zinvol gevonden.

[download_file]

Je kan niet alleen aangeven dat de pc de gevraagde handeling op een specifiek tijdstip moet uitvoeren (bijvoorbeeld op 12 december 2013 om 17:30:00 uur), maar ook na een bepaalde periode vanaf het huidige tijdstip (bijvoorbeeld over 3 uur en 30 minuten). Een derde optie is nog: Dagelijks op een gezet uur.
Jammer wel dat Wise Auto Shutdown je bijvoorbeeld niet een bepaald (lopend) programma laat selecteren in combinatie met bijvoorbeeld processor- of schijfgebruik waarbij je de tool zo instelt dat de pc mag worden uitgezet wanneer programma x gedurende minstens y minuten maximaal z % processorgebruik voor zijn rekening neemt.

[related_article id=”160534″]

Handig is wel nog de optie om je 5 minuten voor de uitvoering van de gevraagde taak een pop-up waarschuwing te tonen. Wel wat vreemd dat je deze periode niet zelf kan instellen.
Standaard is de interfacetaal Engels, maar via Menu, Language kan je Dutch (Nederlands) kiezen, naast een 36-tal andere talen. Verder nog opgemerkt dat je heel af en toe een pop-up ziet verschijnen, met reclame voor de Wise nieuwsbrief. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business