Nieuws

Experiment: PayPal-verificatie via gezicht

In het Verenigd Koninkrijk experimenteert PayPal met een gloednieuwe app. Om de betaling daadwerkelijk uit te voeren, moet een gebruiker zichzelf identificeren met een foto.

Britse PayPal-gebruikers kunnen deelnemen aan een experiment om na te gaan of ze hun portefeuille daadwerkelijk thuis kunnen laten. PayPal werkt voor het experiment samen met twaalf handelaars in Londen.

Met de nieuwe PayPal-app voor iOS, Android en Windows Phone kunnen gebruikers zien waar de deelnemende handelaars gelokaliseerd zijn. Eens in een deelnemende winkel, kun je er met één tik inchecken. Een product betalen kan heel eenvoudig door een geanimeerde pin naar onder te trekken. De naam en foto van de PayPal-gebruiker verschijnt vervolgens op het scherm van de verkoper. Deze moet gewoon controleren of de klant dezelfde persoon is als op de foto. Enkele seconden later ontvangt de klant een melding via zijn of haar telefoon met het betaalde bedrag.

“We werken nu al enkele maanden met dit systeem en we vinden het erg efficiënt”, zegt Richard Garcia van Cook & Garcia, één van de deelnemende handelaars. “Klanten hoeven zich geen zorgen te maken over cash geld of betaalkaarten. Het volstaat om simpelweg je telefoon op zak te hebben. De transactie verloopt erg snel waardoor we de wachtrij aan de kassa kunnen minimaliseren.”

PayPal hoopt tegen het einde van dit jaar zo’n 2000 handelaars te kunnen overtuigen om mee in het project te stappen. “Dit is volgens ons een stap in de juiste richting voor een portemonnee-loze samenleving”, zegt Rob Harper van PayPal. “We hopen dit systeem volledig te kunnen uitrollen in 2016.”

betalingenexperimentmobiele appnieuwspaypalsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals