Nieuws

LinkedIn lokt scholieren met universiteitspagina’s

Met de lancering van haar universiteitspagina's wil LinkedIn scholieren de weg wijzen in hun keuze voor een hogere opleiding en toekomstige carrière.

LinkedIn gaat van start met universiteitspagina’s. Deze pagina’s worden onderhouden door de universiteiten zelf en vormen een ontmoetingsplaats voor studenten, oud-studenten en potentiële nieuwe studenten.

De universiteitspagina’s zijn voorzien van informatie om scholieren die afstuderen aan de middelbare school de weg te wijzen in hun keuze voor een bepaalde universiteit of hogeschool, met het oog op hun toekomstige carrière.

Het professionele sociale netwerk verzamelt daarvoor de informatie uit haar uitgebreide databank met cv’s, zodat toekomstige studenten een beeld krijgen van waar oud-studenten na hun opleiding zijn beland en wat voor werk ze nu uitvoeren. Daarbij wordt een apart overzicht voorzien met “opmerkelijke alumni”, die zichzelf in hun vak hebben weten te onderscheiden.

Natuurlijk bezitten de pagina’s ook enkele sociale elementen. Universiteiten kunnen zelf nieuws, foto’s en video’s delen, bezoekers van de pagina kunnen vragen stellen en oud-studenten kunnen hun ervaringen delen. De universiteitspagina’s kunnen ook worden gevolgd, zodat je altijd op de hoogte blijft van de meest recente gebeurtenissen.

Momenteel beschikken reeds 200 onderwijsinstellingen over een eigen pagina en tijdens de komende weken zullen nog duizenden universiteiten en hogescholen volgen. Je kan de nieuwe pagina’s opzoeken via www.linkedin.com/edu.

Samen met de lancering van de universiteitspagina’s heeft LinkedIn ook bekendgemaakt dat het vanaf 12 september de minimumleeftijd voor een account verlaagt van 18 jaar naar 13 jaar (16 jaar in Nederland). Het sociale netwerk telt reeds 30 miljoen studenten en pas afgestudeerden, maar hoopt met deze vernieuwingen nog aantrekkelijker te worden voor een jongere generatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business