Nieuws

Lof/kritiek op Ballmers leiderschap bij Microsoft

Steve Ballmer is al sinds 2000 de CEO van Microsoft. Hij nam de fakkel over van oprichter Bille Gates, maar zijn werk oogste veel kritiek.

Ballmer is een Microsoftcoryfee. Hij was er al vijf jaar na de oprichting bij, in 1980. Twintig jaar later zou hij topman worden als hij de fakkel overneemt van oprichter Bill Gates. Toch bleef Gates achter de schermen nog actief meewerken in bedrijf.

Dit zijn Ballmers verwezenlijkingen/kritieken op een rijtje:

[related_article id=”161452″]

  • In de periode dat Ballmer CEO was, steeg de omzet van 25 miljard dollar naar 70 miljard. De winst steeg met 215 procent tot 23 miljard. Het meeste van die winst kwam uit productlijnen die al bestonden van voor Ballmers aantreden.
  • Ballmer richtte ook de afdelingen voor datacenters en de Xbox op. Beide zijn winstgevend geworden.
  • Ballmer is er niet in geslaagd om Microsoft te begeleiden in een aantal verschuivingen in de technologiesector. Zo staat zijn bedrijf zo goed als nergens in mobiele muziek, smartphones en tabletcomputers. Markten die plots zijn ontstaan en waar concurrenten zoals Apple en Google snel het laken naar zich toe hebben getrokken.
  • De aandelenprijs is zo goed als gelijk gebleven tijdens Ballmers leiderschap. Die van bedrijven zoals Apple is daarentegen sterk gestegen. Toen Ballmer zijn aantreden vandaag aankondigde, steeg de koers voorbeurs al met 8 procent. Beleggers waren Ballmer al langer beu.
  • Ballmer wordt ervan beschuldigd zijn troonsopvolgers te verjagen. Hij zou talentvolle managers zoals Ray Ozzzie en Richard Belluzzo het leven onmogelijk hebben gemaakt.
  • Ballmer staat bekend om zijn grote charisma. (Dat lijkt moeilijk te geloven, maar wacht tot je"m in het echt ziet.) Hij pept zijn werknemer op met enthousiaste optredens. De meest bekende is zijn "monkey dance", waarin hij de lof zingt over ontwikkelaars. (Door een keer of honder "developers" te scanderen. Ballmer heeft nog wel meer virale filmpjes die op het internet circuleren. Onze favoriet is de reclame voor Windows 1.0.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business