Nieuws

Wie volgt Steve Ballmer op? De shortlist

Microsoft begint zijn zoektocht voor een opvolger van Steve Ballmer als topman van Microsoft. Hier is een lijst van mogelijke kandidaten van binnen Microsoft zelf.

Microsoft start een formele zoektocht naar de volgende CEO nadat Steve Ballmer zijn pensioen binnen dit en 12 maanden aankondigde.

Wie staat er op de shortlist? Ongetwijfeld gaat er zowel naar interne als naar externe kandidaten gekeken worden. Ik weet niet wie er van buiten het bedrijf in aanmerking komt, maar ik kan de interne mogelijkheden wel op een rijtje zetten.

[related_article id=”161452″]

COO Kevin Turner: Turner is op een gegeven moment beschouwd als een opvlger met de zegen van Ballmer zelf. Hij is niet al te populair bij de Microsoftmedewerkers, maar dat is zo bij boekhouders. Turner is recent veel macht kwijtgespeeld in de recente reorganisatie, dus hij wordt het allicht niet.

Executive VP of Marketing Tami Reller: Reller kwam in 2001 bij Microsoft toen Microsoft Great Plains Software overnam. Ze werkte daar al sinds 1984. In 2007 schoof ze op naar het Windowsteam om de zakelijke- en marketingstrategie voor Windows en Windowstoestellen te bepalen.

Executive VP Tony Bates: Bates vervoegde Microsoft als deel van de Skype-overname en werd voorzitter van de Skype-afdeling. In de recente reorganisatie won Bates aan macht en werd het hoofd van development and evangelism voor het bedrijf. Voor hij bij Skype werkte, was Bates algemeen directeurbij de Cisco Enterprise, Commercial and Small Business group. De nieuwe Microsofttopman moet een manusje van alles zijn en Tony wel eens een sterke kandidaat kunnen zijn.

Executive VP Satya Nadella: Nadella heeft al in verschillende afdelingen binnen Microsoft gewerkt. Hij is nu de voorzitter van de Server and Tools Business. Daarvoor was hij VP of R&D in de Online Services Division (Bing, MSN en advertenties). Daarvoor leidde hij de Microsoft Business Solutions unit (Dynamics ERP en Dynamics CRM). Zijn meest recente job is het leiden van de groep cloud en enterprise. Nadella kan wat betekenen voor de samenwerking over de verschillende afdelingen.

 

Een aantal voormalige Softies komt ook nog in aanmerking:

Nokia CEO Stephen Elop: Toen Elop in 2010 van de Microsoft Business Division verhuisde naar Nokia als CEO, werd de grap gemaakt dat hij een trojaans paard was. De speculatie was dat Elop naar Nokia ging om Nokia te winnen voor Microsofts Windows Phone.

Voormalige Windowsbaas Steven Sinofsky: De voormalige Windowsbaas verliet Microsoft plots in november 2012. Velen dachten dat het niet zijn eigen keuze was, ondanks publieke mededelingen van het tegendeel. Sinofsky heeft nof altijd fans binnen het bedrijf, maar ik twijfel of hij een comeback zoals Steve Jobs kan maken.

Voormalig Juniper-topman Kevin Johnson: Johnson is pas teruggetreden als topman van Juniper Networks. Voor hij bij Juniper werkte, was hij tot 2008 baas van Platforms and Services bij Microsoft. Het was destijds niet duidelijk of zijn overstap vrijwillig was.

 

Oh en nog iets. Bill Gates komt niet terug. Neen. Gebeurt niet. Bespaar je de teleurstelling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business