Nieuws

Sony werkt aan Gaikai: streamingdienst voor games

Sony heeft zijn plannen voor Gaikai onthuld, een dienst om games via streaming te spelen op de PlayStation 4, Vita en Vita TV.

Op de Tokyo Game Show onthulde Sony zijn plannen voor Gaikai, een dienst om games via streaming thuis te spelen. Met de PlayStation 4, Vita en Vita TV gaat het vanaf volgend jaar mogelijk zijn. De lancering is echter voorlopig enkel in de V.S. bevestigd.

Gaikai en zijn concurrent OnLive maken het in theorie mogelijk om "zware" games te spelen op "lichte" hardware. Het zware rekenwerk voor de graphics gebeurt immers ver weg op een server. Je zou de allerlaatste kaskraker dus in principe moeten kunnen spelen op een doodgewone smart-tv. 

Maar wat Sony wil uitrollen is eerder bedoeld om verzuchtingen rond compatibiliteit met oudere games weg te werken. De PlayStation 4 kan immers geen PS3-spelletjes draaien. Voor sommige titels wordt het mogelijk om voor een bescheiden bedrag een PS3-versie om te ruilen voor de PS4-uitvoering, maar voor oudere titels gaat dat geen optie zijn.

[related_article id=”160734″]

Daarom zal het Gaikia-aanbod bestaan uit PlayStation 3-games die dan via streaming bespeelbaar zijn op de PS4, en op de draagbare PS Vita en de PS Vita TV. Die Vita TV is een doosje waarmee het mogelijk is om Vita-games, evenals PSP- en PS One-spelletjes, op een televisie te spelen. Het toestel zou ook toegang geven tot sommige smart tv-functies, zoals film-op-aanvraagdiensten. Maar vooralsnog komt de Vita TV nog niet naar Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business