Nieuws

Oude muis Steve Jobs teruggevonden in tijdscapsule

Dertig jaar geleden is er in Aspen in de VS een buis van vier meter lang begraven. De inhoud: voorwerpen van meerdere mensen, waaronder ook de muis van de Apple Lisa-computer van Steve Jobs.

In 1983 heeft een hele groep mensen bijgedragen aan een tijdscapsule. Een van de mensen die een voorwerp in de afgesloten buis stopten, was Steve Jobs. Zijn computermuis is in 1983 onder de grond gegaan.

Het oorspronkelijke plan was van de tijdscapsule, een buis van 4 meter, al in 2000 op te graven. Een grondige heraanleg van het terrein boven de buis maakte echter dat niemand nog wist waar de buis juist begraven lag.

[related_article id=”158256″]

Een show op National Geographic over schattengravers heeft de tijdscapsule teruggevonden. In de buis stak zoveel rommel dat er daarna nog een behoorlijke zoektocht nodig was om de muis van Steve Jobs terug te vinden.

Andere voorwerpen waren een videoschijf van MIT Media Lab-oprichter Nicholas Negroponte met een 3D-kaart van Aspen en tevens de eerste virtuele toer in het stadje. Er lagen ook twee Rubikskubussen in, zeer hip in 1983, een Kodak Instamatic camera (die van het Instagram-logo), een telefoon met draaischijf en videobanden met beelden van de begrafenisceremonie van de tijdscapsule.

Harry Teague, de voorzitter van de conferentie waarop de buis is gemaakt, heeft destijds ook zes biertjes in de capsule gestopt omdat hij ervan uitging dat de opgravers wel dorst zouden hebben. De blikjes waren nog in goede staat, maar het is niet bekend of de vinders er ook echt van gedronken hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business