Nieuws

Google houdt grote kuis in YouTube-reacties

Google introduceert een nieuw reactiesysteem dat relevante conversaties moet stimuleren en geeft uploaders meer tools om reacties te beheren.

Reacties op YouTube durven al eens het donkerste in de mens naar boven te halen. Google wil dat aanpakken met een nieuw reactiesysteem en meer middelen voor uploaders om de reacties onder hun video’s te beheren.

Het nieuwe reactiesysteem wordt aangedreven door Google+ en toont YouTube-kijkers de eerst meest relevante reacties bij een video, in plaats van op chronologische volgorde. Op die manier hoopt Google zinvolle conversaties op YouTube te stimuleren en zinloze of groffe reacties – die nu alomtegenwoordig zijn op het platform – naar de achtergrond te duwen.

[related_article id=”158901″]

Om te bepalen of een reactie al dan niet relevant is, kijkt het systeem naar het aantal upvotes van een reactie, en de reputatie en het engagement van de persoon die de reactie post. Als iemand je heeft gerapporteerd voor een spambericht of belediging, zullen je reacties minder zichtbaar worden. Langs de andere kant zullen de reacties van bekende mensen met een wijdverspreide reputatie, boven de andere reacties uitsteken.

Omdat het reactiesysteem van YouTube gelinkt wordt met Google+, zullen reacties die op het sociale netwerk onder YouTube-links worden geplaatst, ook op YouTube onder de video verschijnen. Reacties van mensen die je in je cirkels hebt, zullen daardoor ook hoger in de lijst verschijnen. De link met Google+ betekent overigens niet dat je niet langer onder je YouTube-pseudoniem zal kunnen reageren, die blijven gewoon bestaan.

Daarnaast wordt het ook mogelijk om publiek of privaat te reageren op video’s van personen in je cirkels en komen er nieuwe beheertools voor uploaders van video’s, waardoor ze de conversatie beter kunnen sturen. Zo kunnen ze een reactie eerst goedkeuren voor die gepost wordt, bepaalde woorden op een zwarte lijst zetten en specifieke mensen op een whitelist zetten, zodat ze geen goedkeuring nodig hebben.

Wie dat wil, zal via een dropdownmenu nog altijd naar het oude reactiesysteem kunnen terugkeren, waar de reacties in chronologische volgorde worden getoond. Momenteel is het nieuwe systeem nog maar beperkt beschikbaar voor een aantal YouTube-kanalen. Voor het einde van het jaar zou het systeem algemeen beschikbaar moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business