Nieuws

Amerikaanse shutdown zorgt voor piek in spam

De 'shutdown' van de Amerikaanse overheidsdiensten brengt een vloedgolf in spamverkeer teweeg.

De "shutdown" van de Amerikaanse overheidsdiensten brengt een vloedgolf in spamverkeer teweeg. Er worden namelijk erg veel domeinnamen geregistreerd die verband houden met de shutdown van de niet-essentiële Amerikaanse overheidsdiensten. Ook rond Obamacare worden veel domeinen geregistreerd.

Een voorbeeld van zo"n recente registraties is healthcaregov.com, die zich omschrijft als de "The Leading Health Care Government Site on the Net". In praktijk blijkt het een misleidend domein dat veel lijkt op het legitieme healthcare.gov, waar mensen zich kunnen aanmelden voor de federale gezondheidszorg.

Het domein healthcaregov.com lijkt intussen te zijn geneutraliseerd, gebaseerd op diens homepage. Maar er kunnen subdomeinen en diepere pagina"s met inhoud geraadpleegd worden. Nepwebsites worden geloofwaardiger gemaakt doordat ze een geloofwaardige klinkende domeinnaam in de adresbalk bevatten.

[related_article id=”161920″]

Het is overigens een bekend fenomeen dat kwaadaardige websites en cybercriminelen inspelen op recente gebeurtenissen. Ook verkiezingen en de Olympische Spelen geven er aanleiding toe, om twee voorbeelden te geven.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business