Nieuws

Technische problemen bij Facebook treffen duizenden websites

Facebook ondervindt technische problemen. Verschillende gebruikers melden dat het niet meer mogelijk is om hun status aan te passen of te 'liken'. Tegelijk werden duizenden andere websites getroffen.

Facebook ondervindt problemen maandagmiddag. Verschillende gebruikers van de sociale netwerksite kunnen hun status niet meer aanpassen of een bericht te ‘liken’.

Wie een bericht probeerde te posten of zijn status probeert aan te passen krijgt de melding: ‘Er is een probleem opgetreden tijdens het bijwerken van je status. Probeer het over een paar minuten opnieuw’.

Niet enkel in België worden er problemen gemeld, ook heel wat Amerikaanse gebruikers kunnen hun Facebook-pagina niet meer wijzigen. Sommige gebruikers kunnen inmiddels wel opnieuw hun status aanpassen, maar de problemen zijn nog niet bij iedereen van de baan. De oorzaak van de storing is nog niet bekend, het is ook nog wachten op een officiële reactie van Facebook.

Duizenden getroffen.

"Facebook is zo geïntegreerd in het dagelijkse leven dat een storing, zoals vandaag, een enorme impact op miljoenen mogelijk zelfs miljarden mensen zal hebben “, merkt Michael Allen, Director of APM van Compuware op.

Bovendien is het niet alleen Facebook en zijn gebruikers die last ondervinden door deze technische problemen. Ten minste 3.500 andere webdiensten werden beïnvloed, volgens Compuware. “Hoewel het werkelijke aantal waarschijnlijk veel groter is”, stelt Allen. "Dit komt omdat veel andere bedrijven en websites zijn verbonden met Facebook door de integratie van diensten zoals de Facebook like button.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business