Nieuws

Lumia 520 duwt smartphoneverkoop Nokia

Met 8,8 miljoen verscheepte exemplaren in het voorbije kwartaal, kent de verkoop van Lumia's een fikse groei. Volgens Nokia is dat vooral aan de goedkope Lumia 520 te danken.

Nokia kent een stijgende vraag naar Lumia-smartphones. Dat blijkt uit de meest recente kwartaalresultaten, die het bedrijf deze week heeft bekendgemaakt.

Tijdens het voorbije kwartaal heeft Nokia 8,8 miljoen Lumia’s verkocht. Dat is 40 procent meer dan een jaar geleden en bijna 20 procent meer dan in het vorige kwartaal. Bovendien is het het hoogste aantal Lumia’s dat Nokia tot op heden tijdens een kwartaal heeft verkocht.

[related_article id=”161452″]

Nokia wijst de groei toe aan de uitbreiding van de Lumia-reeks – waaronder recent nog de Lumia 925 en Lumia 1020 – en de grote vraag naar de Lumia 520 in het bijzonder. De Lumia 520 is Nokia’s goedkoopste smartphone, maar heeft voor zijn prijs toch heel wat te bieden. Je kan onze uitgebreide review van het toestel hier nalezen.

De verkoop van andere Nokia-telefoons (geen Lumia’s) ging daarentegen naar beneden en kwam uit op 55,8 miljoen verkochte exemplaren tijdens het afgelopen kwartaal. Dat cijfer ligt 27 procent lager dan het jaar ervoor. Tien procent van deze toestellen waren Asha’s met een aanraakscherm.

Nokia noteert voor het afgelopen kwartaal een omzet van 5,66 miljard euro, ofwel een daling van 22 procent ten opzichte van vorig jaar. De operationele winst kwam uit op 118 miljoen euro, dat is een stijging ten opzichte van de 564 miljoen euro verlies een jaar eerder.

Begin september raakte bekend dat Microsoft een bod heeft uitgebracht van 5,44 miljard dollar om de afdeling toestellen en diensten van Nokia over te nemen. Die overname zou begin 2014 moeten worden afgerond. De afdeling toestellen en diensten noteerde tijdens het afgelopen kwartaal een verlies van 86 miljoen euro. Nokia zal zich nadien onder meer nog bezig houden met netwerkinfrastructuur, locatiediensten en het beheer van het patentenportfolio.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business