Nieuws

Acer gaat verder zonder CEO

Acer gaat de toekomst voortaan tegemoet zonder een CEO. Volgens het bedrijf is dat een noodzakelijke stap om het beslissingsmakingsproces te verbeteren.

Acer zal het voortaan zonder CEO stellen. Het verdwijnen van de rol moet volgens het bedrijf snellere beslissingen mogelijk maken.

Voormalig CEO JT Wang diende eerder deze maand zijn ontslag in, na de teleurstellende resultaten van het derde kwartaal. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat hij vanaf 1 januari zou worden opgevolgd door huidig president Jim Wong, maar Acer heeft nu beslist om de rol van CEO, althans voorlopig, volledig te schrappen.

De raad van bestuur heeft oprichter Stan Shih verkozen als bestuursvoorzitter en president van het bedrijf. Hij moet het bedrijf weer op het rechte pad brengen. “Als gevolg van de situatie waar Acer nu voor staat en mijn persoonlijke sociale verantwoordelijkheden, moet ik naar voren komen en de leiding overnemen zonder salaris”, zegt Shih in een verklaring.

Acer heeft sinds 2011 geen positieve kwartaalresultaten meer kunnen neerzetten. Om het financiële tij te doen keren, is het bedrijf van plan om wereldwijd het personeel met 7 procent in te snoeien en een aantal producten te schrappen. Dit zal ongeveer 150 miljoen dollar kosten in het vierde kwartaal, maar moet Acer vanaf 2014 op jaarbasis 100 miljoen dollar besparen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business