Nieuws

LG gaat privacyprobleem met smart tv’s verhelpen

Een blogger heeft ontdekt dat smart tv's van LG privacygevoelige informatie doorspelen naar de fabrikant. LG erkent het lek en gaat het verhelpen met een firmware-update.

Eerder deze week schreven we dat smart tv’s van LG gebruikersdata doorspelen naar de fabrikant. LG heeft het probleem onderzocht en rolt binnenkort een firmware-update uit, die het lek verhelpt.

Het was de Britse blogger DoctorBeet die voor het eerst ruchtbaarheid gaf aan het lek in de software van LG’s smart tv’s. Na onderzoek van het uitgaande verkeer van zijn eigen toestel, kwam hij tot de conclusie dat informatie over zijn kijkgedrag wordt verzameld en doorgestuurd naar de fabrikant.

[related_article id=”158578″]

“Deze informatie wordt verzameld als onderdeel van het Smart TV-platform om meer relevante advertenties en recommandaties aan de kijker aan te bieden”, zegt LG in een verklaring aan onze redactie. “We hebben bevestigd dat deze informatie zelfs wordt doorgestuurd wanneer de kijkers deze functie hebben uitgeschakeld, maar de gegevens worden niet bewaard. Er wordt gewerkt aan een firmware-update die dit probleem op alle getroffen LG Smart TV’s zal verhelpen.”

Daarnaast stelde DoctorBeet vast dat af en toe ook de namen van bestanden op een aangesloten usb-opslagmedium naar LG werden doorgestuurd. Volgens de fabrikant worden de bestandsnamen niet opgeslagen, maar maakt de overdracht van deze gegevens deel uit van een nieuwe functionaliteit die wordt voorbereid, waarmee het mogelijk wordt om op het internet (meta)data op te zoeken die gerelateerd zijn aan het programma dat wordt bekeken.

“Deze functionaliteit is echter nooit volledig geïmplementeerd en er werden geen persoonlijke gegevens verzameld of opgeslagen. De functie zal met de firmware-update worden verwijderd op alle getroffen LG Smart TV’s”, verklaart LG. Eigenaars van een smart tv van LG worden aangeraden om de firmware-update zo snel mogelijk te installeren, zodra deze beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business