Nieuws

Kansen voor Stephen Elop verkleind bij Microsoft

Ford-topman Alan Mulally maakt de grootste kans om Steve Ballmer op te volgen als baas van Microsoft, naast de eigen kroonprins Satya Nadella.

Waar voormalig Nokia-topman Stephen Elop eerst de gedoodverfde kandidaat leek voor de opvolging van Steve Ballmer als CEO van Microsoft, is deze nu voorbijgestreefd door Alan Mulally. Dat beweert de financiële nieuwsdienst Bloomberg.

(Stephen Elop. Beeld: CNet/Getty Images)

[related_article id=”161452″]

Mulally is de grote baas van autobedrijf Ford, en daarvoor leidde hij ook al vliegtuigenbouwer Boeing. Hij heeft dus de ervaring om bij grote Amerikaanse bedrijven aan het roer te staan. Bloomberg meldt dat het bestuur van Microsoft, dat nog voor het eind van het jaar definitief een kandidaat zou kiezen, neigt naar de keuze voor Mulally óf Satya Nadella, de man die nu de afdeling cloud en enterprise leidt bij Microsoft.

Daarmee zouden de kansen voor Elop “minder waarschijnlijk” zijn, volgens Bloomberg. In september gold hij nog als de meest kansrijke kandidaat voor opvolging van Ballmer, die een maand daarvoor aankondigde dat hij volgend jaar met pensioen gaat.

"No comment"
Microsoft heeft niet gereageerd op het bericht van Bloomberg, dat zich op persoonlijke inschattingen van anonieme bronnen baseert. Ford geeft aan niet te willen reageren op speculatie.

Elop was al werkzaam bij Microsoft voor hij overstapte naar Nokia. Hij leidde toen de Business-divisie, die destijds Office 2010 in de markt zette. Met de gedeeltelijke overname van Nokia door Microsoft eerder dit jaar keerde hij terug op het oude nest.

Persbureau Reuters maakte begin deze maand nog bekend dat Microsoft zijn kandidatenlijstje had teruggebracht tot vijf personen. Van deze vijf zouden nu dus nog alleen Mulally en Nadella over zijn.

De uiteindelijke keuze wordt mogelijk nog voor de kerst gemaakt door een bestuurscommissie waarin Bill Gates zetelt. De nieuwe kapitein moet het Microsoft-schip gaan sturen naar meer hardware en internetdiensten, in plaats van software.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business