Nieuws

Driekwart van de iOS-apparaten draait op iOS 7

Nog geen drie maanden na de lancering van iOS 7 staat het besturingssysteem op 74% van de iPhones, iPads en iPod Touches.

We horen af en toe wel wat klachten over de platte iconen en misselijkmakende animaties, maar het is wel duidelijk dat drie maanden na de lancering van iOS 7 het merendeel van de gebruikers het nieuwe besturingssysteem geïnstalleerd heeft.

Apple publiceerde een grafiek waaruit blijkt dat 74% van de bezoekers van de App Store iOS 7 draait. Dat is een groei van zo’n 10% ten opzichte van de cijfers uit oktober. Let wel, Apple houdt in zijn statistieken rekening met App Store-bezoekers. Eigenaars van iOS-apparaten die de applicatiewinkel nooit bezoeken, zitten niet in deze statistieken verwerkt.

[related_article id=”158256″]

Volgens de grafiek van Apple draait zo’n 22% van de apparaten nog op iOS 6. Zo’n 4% van de iOS-toestellen draait op een nog ouder besturingssysteem.

Zowel de iPhone 5S, de iPhone 5C, iPad mini 2 als de iPad Air wordt verscheept met iOS 7. Wie een ouder apparaat (iPhone 4(S) of 5, iPad 2, 3 of 4, iPad mini of iPod Touch 5de generatie of recenter) bezit, kan de update al installeren sinds 18 september 2013.

Uit cijfers van het onderzoeksbureau Chitika werd iOS 7 door meer dan 50% van de Apple-gebruikers geïnstalleerd in de eerste week na de lancering. Bij concurrent Google duurt het veel langer vooraleer een nieuw besturingssysteem massaal geïnstalleerd wordt.

Android Jelly Bean, staat volgens Google op 54,5% van alle Android-smartphones en –tablets. KitKat, de nieuwste versie van Android, staat nog maar op 1,1% van de toestellen. Dit gloednieuw besturingssysteem is dan ook enkel beschikbaar voor Nexus-apparaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business