Nieuws

Microsoft krikt beveiliging van accounts op

Een log van je recente activiteiten, een code om je account te herstellen en betere controle over notificaties. Dat zijn de verbeteringen die Microsoft de komende dagen uitrolt in de accounts voor Windows 8, Outlook.com en Skydrive.

Microsoft heeft aangekondigd dat het nieuwe beveiligings- en controlemechanismes gaat toevoegen aan de accounts van zijn gebruikers.

Voortaan kan je bijvoorbeeld een overzicht krijgen van alle recente activiteit op je account, inclusief het tijdstip en de datum, het IP-adres en de locatie van waar het account werd geopend (zie voorbeeld).

Volgens Microsoft is het erg lastig om accounts te beveiligen zonder de hulp van de gebruikers. Regelmatig dit soort informatie controleren is dus in hun eigen belang.

[related_article id=”161452″]

Het bedrijf introduceert ook een nieuwe herstelcode om opnieuw toegang tot je account te krijgen in het zeldzame geval dat je je twee typische authenticatiemethodes (meestal je e-mailadres en je telefoonnummer) kwijt bent.

De code lijkt een GUID (globally unique identifier) te zijn, een uniek 32-bitsgetal. Dat getal moet je dan ergens op een veilige plaats bewaren (niet in je telefoon) en, in geval van nood, aan Microsoft geven.

Dit allemaal in de veronderstelling uiteraard dat je je nog herinnert dat je zo’n getal hebt en dat je ook nog weet waar het is. Ook Twitter gebruikt trouwens dit soort codes.

Ten slotte krijg je van Microsoft ook meer controle over waarschuwingen die over je account gaan, zoals wachtwoordveranderingen. Ze worden nog steeds sowieso naar je primaire mailadres verstuurd, maar je kunt nu zelf beslissen welke telefoonnummers hierover een sms’je krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business