Nieuws

Nederland heeft snelste internet

Volgens streamingdienst Netflix heeft Nederland de snelste internetverbindingen. Zilver is weggelegd voor Zweden en brons is voor Denemarken.

Netflix meet voortdurend de gemiddelde internetsnelheid per land en maakt daar maandelijks een rapport van. Uit de meeste recente statistieken blijkt dat Nederland het best scoort.

Nederland heeft een Netflix ISP Speed Index van 3,16 Mbps. Dat is indrukwekkend als je weet dat geen enkel ander land boven de 3 Mbps eindigt. Zweden eindigde in november 2013 op een tweede plaats met een ISP Speed Index van 2,83 Mbps.

De derde plaats is voor Denemarken met een ISP Speed Index van 2,80 Mbps.

Netflix lanceerde zijn diensten zo’n drie maanden geleden in Nederland. “We wisten dat de breedbandverbinding daar geweldig is", klinkt het in een blogpost. “Dat bewijzen de cijfers van de afgelopen maand.” Nederland springt onmiddellijk over alle andere landen waar Netflix beschikbaar is.

De verzamelde informatie is gebaseerd op meer dan 40 miljoen leden die maandelijks samen een miljard uur video streamen. Een hogere ISP Speed Index levert beter beeld, minder kans op onderbrekingen en snellere laadtijden.

Volgens het rapport surf je in Nederland het snelst via Caiway. Deze provider levert een gemiddelde snelheid van 3,58 Mbps. Ziggo eindigt tweede met 3,56 Mbps en Zeelandnet strandt op de derde plaats met 3,42 Mbps.

De Netflix ISP Speed Index geeft de gemiddelde snelheid weer die wordt gemeten bij Netflix" streamingactiviteit. Het gemiddelde zal afwijken van de theoretische maximum internetsnelheden waarmee internetproviders adverteren.

Dit komt door de verschillende videobitrates en de diverse apparaten die Netflix-leden gebruiken. Echter, dit gemiddelde geeft een goede indicatie van het vermogen van een provider om een optimale Netflix-ervaring te bieden.
 

(Beeld boven: alphaspirit)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business