Nieuws

Maak je eigen tour in Google Street View

Google breidt Street View verder uit door gebruikers in staat te stellen met eigen foto's een virtuele tour te creëren.

Google introduceert een nieuwe functie waarmee je controle krijgt over Street View. Je krijgt niet de sleutels van een van de speciale camera-auto"s, maar je kunt met je eigen foto"s een persoonlijke Street View-ervaring creëren.

Op deze manier is het mogelijk je favoriete wandelroute met de wereld te delen. Of je maakt een rondleiding door je winkel.

[related_article id=”158901″]

De nieuwe dienst van Google maakt gebruik van zogeheten Photo Spheres, een panoramabol van 360 graden, die je kunt maken met je Android-telefoon of digitale spiegelreflexcamera.

Door deze persoonlijke Photo Spheres aan elkaar te koppelen ben je in staat je eigen virtuele tour samen te stellen. Zodra je tevreden bent, worden de foto"s gepubliceerd. Daarna kunnen gebruikers door jouw foto"s navigeren, net zoals dat nu gebeurt bij Street View.

Even Rapoport, productmanager Google Maps & Photo Sphere, is benieuwd naar de verschillende Street View-ervaringen die iedereen gaat delen.

“Deze nieuwe functie opent een wereld van mogelijkheden”, stelt hij. “Het is bijvoorbeeld geschikt voor fotografen om de diversiteit van een locatie weer te geven op een manier waarin Street View momenteel niet voorziet. Denk aan verschillende tijdstippen per dag, andere weertypes of bij bepaalde evenementen.”

Rapopart heeft zelf de nieuwe functie van Google Street View gebruikt om de foto"s van zijn recente vakantie in Engeland samen te voegen. Het resultaat kun je hier bij onze collega"s van CNet bekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business