Nieuws

Twitter draait controversieel blokkeerbeleid terug

Na een storm van kritiek heeft Twitter zijn controversiële nieuwe blokkeerbeleid teruggedraaid. Gebruikers voelden zich onveilig.

Het controversiële nieuwe blokkeerbeleid is door Twitter teruggedraaid na een storm van kritiek. Direct na de invoering begin december startten ontevreden gebruikers een online petitie, die binnen een uur meer dan 600 keer ondertekend werd.

Twitter laat in een bericht weten na heel veel feedback de wijziging terug te draaien. “We willen geen nieuwe functies implementeren waardoor onze gebruikers zich minder veilig voelen”, schrijft het bedrijf.

Als je voorheen een gebruiker op Twitter blokkeerde, zorgde je ervoor dat de betreffende persoon jouw tweets niet meer kon zien. Door de regelwijziging kwam hier verandering in. De geblokkeerde kon alles zien wat jij deed, alleen niet erop reageren.

[related_article id=”158578″]

Wraak
Het idee achter het nieuwe beleid van Twitter is dat degene die geblokkeerd wordt dit niet in de gaten heeft. Berichten zouden gewoon in zijn tijdlijn verschijnen. Dit om te voorkomen dat hij wraak neemt. 

De grote kritiek is dat je daarmee stalkers in de kaart speelt. De nieuwe regels maakten het veel makkelijker om iemand te volgen en lastig te vallen. De gebruikers zitten daar niet op te wachten.

Ook in de oude situatie waren geblokkeerde personen overigens in staat tweets van iemand met een publieke tijdlijn te zien. Hiervoor hoefden ze alleen maar uit te loggen. Wel was daarmee de mogelijkheid weggenomen om te reageren of te retweeten.

Verzet
Hoewel Twitter in een eerder stadium aangaf te beseffen dat de wijziging niet door iedereen goed ontvangen zou worden, was het niet van plan de aanpassing terug te draaien. Het verzet van de gebruikers tegen het besluit is echter zo groot, dat de microblogsite binnen een week de oude situatie heeft hersteld.

“Door terug te vallen op de blokkeerfunctie weten mensen weer wanneer ze door iemand geblokkeerd worden”, beseft Twitter. “Dit vinden wij niet ideaal. Zeker omdat sommige gebruikers zich net zoveel zorgen maken over wraak nadat ze iemand geblokkeerd hebben als over de hinder die ze voorheen ervoeren. Daarom blijven wij zoeken naar een oplossing om overlast en wraakacties te beperken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business