Nieuws

Samsung lanceert GamePad voor Androidtelefoons

De nieuwe Samsung GamePad zal nog deze maand bij ons in de rekken liggen en werkt met een groot aantal Androidtelefoons.

Spelletjes behoren tot de populairste apps op een smartphone, maar bij sommige games schiet het touchscreen tekort voor een makkelijke bediening.

Verschillende fabrikanten komen daarom met accessoires aanzetten, die het gamen op een smartphone of tablet eenvoudiger moeten maken. Ook Samsung betreedt nu deze markt met de introductie van zijn GamePad voor Androidtelefoons.

[related_article id=”160734″]

De GamePad is wat aan de dikke kant, maar beschikt over een interne accu met een capaciteit van 160 mAh. Achteraan zit een uitschuifbare stalen houder die je smartphone vastklemt, zodat jij je handen vrij hebt om de knoppen te bedienen. De houder is geschikt voor smartphones met een minimaal schermformaat van 4 inch tot maximaal 6,3 inch.

De meeste Androidtelefoons vallen binnen dat schermformaat, maar de GamePad is wel enkel compatibel met toestellen die draaien op Android 4.1 of hoger. De GamePad werkt met toestellen van alle merken, maar Samsung heeft het bluetoothaccessoire wel geoptimaliseerd voor gebruik met Galaxy-toestellen die draaien op Android 4.3 of hoger, zoals de Galaxy S4 en S3 en de Note 3 en 2. Die kunnen sneller koppelen met de GamePad via NFC.

Centraal op de GamePad staat een Play-knop die de nieuwe Mobile Console-app van Samsung opent. Daarin worden spellen aangeboden die door de GamePad worden ondersteund. Momenteel zijn er al 35 games beschikbaar, waaronder Need for Speed Most Wanted, Asphalt 8: Airborne, Modern Combat 4: Zero Hour, Virtua Tennis Challenge en Prince of Persia: The Shadow and the Flame. In 2014 zullen meer spellen worden toegevoegd.

De Samsung GamePad is vanaf deze maand beschikbaar in een select aantal Europese landen, waaronder ook België en Nederland. Het bluetoothaccessoire krijgt een adviesprijs van 99,99 euro opgeplakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business