Nieuws

British Airways laat gebruik smartphone toe tijdens hele vlucht

British Airways is de allereerste Europese luchtvaartmaatschappij die het gebruik van smartphones, tablets en spelconsoles toelaat tijdens de volledige vlucht.

Wie met British Airways vliegt, hoeft zijn of haar smartphone, tablet of spelconsole niet meer uit te schakelen tijdens het opstijgen en landen. Het is de allereerste Europese vliegtuigmaatschappij die de regels voor smartphone-gebruik versoepelt. Dat meldt persagentschap Belga.

Het is uiteraard onmogelijk om tijdens de vlucht te telefoneren of te surfen, maar passagiers kunnen hun smartphone, tablet of andere elektronisch apparaten wel gedurende de volledige reis blijven gebruiken. Het is echter wel verplicht om de vliegtuigmodus in te schakelen.

De nieuwe regels gelden voor mobiele telefoons, mp3-spelers, tablets en e-readers. Laptops moeten nog altijd uitgeschakeld blijven tijdens het boarden.

British Airways kreeg een gunstig advies van de Britse burgerluchtvaartautoriteit. Het European Aviation Safety Agency liet eerder al weten dat ze – net zoals in de Verenigde Staten – de regels over het gebruik van smartphones en tablets zouden versoepelen.

Voorheen konden passagiers hun elektronische toestellen enkel gebruiken wanneer het vliegtuig op kruissnelheid was. Op de start- en landingsbaan, tijdens het opstijgen en het landen was het gebruik van smartphones en tablets verboden.

Door de versoepeling kunnen passagiers gemiddeld zo’n 30 minuten extra werken op hun smartphone of tablet.

Andere luchtvaartmaatschappijen zullen wellicht erg snel volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business