Nieuws

Microsoft ‘Project Siena’: een app om Windows 8-apps te maken

Microsoft heeft een app gelanceerd waarmee je zonder programmeren je eigen apps voor Windows 8 kan bouwen.

Microsoft heeft een nieuwe applicatie gelanceerd, waarmee je ook zonder programmeerkennis een app voor Windows 8 kan bouwen.

De app krijgt de codenaam “Project Siena” en de bètaversie is gratis beschikbaar in de Windows Store. Volgens de beschrijving zijn zakelijke gebruikers het voornaamste doelpubliek van de app.

[related_article id=”161452″]

Voorbeelden van het type apps dat met “Project Siena” kan worden gebouwd, zijn productcatalogi, customer service-apps, en apps die gebruik maken van foto’s, video’s en notities die zijn gekoppeld aan een “asset database”.

Microsoft schrijft in de beschrijving nog dat Siena goed overweg kan met bedrijfs- en webgegevens, en media-inhoud. Onder meer SharePoint-lijsten, Excel- en Azure-tabellen, RSS-lijsten en RESTful-diensten worden vermeld. De Siena-apps zijn geschreven in HTML5 en JavaScript en worden op dezelfde manier beheerd als eender welke andere Windows 8-app. Ontwikkelaars kunnen een app die met Siena werd gemaakt makkelijk ontleden en verder uitbreiden met hun eigen programmeertools.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business