Nieuws

Explosieve groei mobiele gebruikers Spotify

Het aantal downloads van Spotify is verviervoudigd sinds de app ook op mobiele apparaten gratis beschikbaar is.

Iets meer dan een week geleden kondigde Spotify aan dat iedereen met een iOS- of Android-apparaat gratis muziek kan luisteren. Dat was een slimme zet, want het aantal gebruikers groeit nog dagelijks.

Spotify laat weten dat het aantal downloads van zijn app in die korte tijd verviervoudigd is. Hoewel het bedrijf geen precieze cijfers loslaat, is het een flinke toename.

[related_article id=”160734″]

Nieuwe markten

Afgelopen maart gaf Spotify aan de grens van 6 miljoen betalende gebruikers te hebben gepasseerd, dat was een miljoen meer dan in december 2012. Tel daarbij de gratis gebruikers op en je komt uit op meer dan 24 miljoen.

Sindsdien zijn er geen nieuwe aantallen bekendgemaakt. Wel zijn veel nieuwe markten aangeboord. Een jaar geleden was het programma beschikbaar in zeventien landen, dat is onlangs uitgebreid naar vijfenvijftig. Desondanks ligt Spotify achter op Pandora, dat 200 miljoen geregistreerde gebruikers heeft. Ongeveer 72 miljoen daarvan luisteren actief, dat is drie keer zo veel.

Gratis muziek

Voordat de mobiele app gratis werd konden gebruikers alleen op de pc gratis luisteren. Wie op zijn mobiele apparaat graag van muziek genoot betaalde daarvoor 10 euro per maand. Dat kan nog steeds, want dan heb je veel meer opties en mogelijkheden.

Door de toename van gebruikers is Spotify in meer dan twintig landen opgeklommen naar de top 10 van meest gebruikte iOS-apps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business