Nieuws

Untethered jailbreak voor iOS 7 uitgebracht

Een nieuwe kraak belooft verregaande toegang tot apparaten die draaien op iOS 7.0 tot 7.0.4. Downloadwinkel Cydia is nog wel niet getest met deze versie, en er is controverse over een Chinese downloadwinkel die meegeleverd werd.

Heel wat iOS7-gebruikers hebben er lang op moeten wachten, maar nu is er eindelijk eentje beschikbaar: een jailbreak voor hun iPhone of iPad.

Zondag werd die uitgebracht door het Evasi0n-collectief. De kraak is untethered, wat betekent dat je je iPhone niet telkens aan je computer moet hangen wanneer je hem opnieuw opstart, de jailbreak blijft ook gewoon zo werken.

[related_article id=”161920″]

De installatie van de kraak neemt nauwelijks vijf minuten in beslag en werkt op OS X en Windows, aldus Evasi0n.

Dit is de eerste versie van de jailbreak en er kunnen dus nog wel wat bugs in zitten. Ook de populaire Cydia-downloadwinkel is volgens Cydia-kopstuk Saurik nog niet getest.

Wie de jailbreak installeerde met Chinees als standaardtaal voor zijn smartphone, kreeg automatisch ook de downloadwinkel Taig geïnstalleerd. Die zou Evasi0n daarvoor rond een miljoen dollar hebben betaald. Dat is op zich al opmerkelijk, maar nog opmerkelijker was dat de app vol illegale en gekraakte apps bleek te staan.

Evasi0n heeft Taig ondertussen uit zijn jailbreak verwijderd, zegt een van de ontwikkelaars. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business