Nieuws

HP waagt zich toch weer aan nieuwe smartphones

Hewlett-Packard probeert al jaren terug te keren op de telefoonmarkt. Gaat dat nu eindelijk lukken met zijn nieuwe 'phablets'?

Al meer dan een jaar roept Hewlett-Packard dat het zich weer op de telefoonmarkt wil begeven. Een verslag van afgelopen maandag in The Information (een betaalde nieuwssite) suggereert dat het bedrijf aan de rand van zijn comeback staat met zogeheten phablets, een combinatie tussen een telefoon en een tablet.

Naar verluidt wil HP het komende jaar diverse phablets van 6 en 7 inch introduceren. De apparaten richten zich op een opkomende markt. De verwachting is dat ze tussen de 150 en 200 euro gaan kosten, zonder contract.

[related_article id=”161563″]

HP probeerde zich al eerder op de telefoonmarkt te begeven door in 2010 Palm aan te kopen, maar de WebOS-based smartphones sloegen niet aan. Een jaar later, in 2011, besloot het bedrijf de stekker uit zijn nieuwe tablet en smartphones te trekken.

Speculatie
Dit is zeker niet de eerste keer dat de speculatie oplaait rond een terugkeer van HP op de mobiele markt. Eerder dit jaar gaf HP aan te kijken naar manieren om dit te bewerkstelligen, maar het deed daarbij geen enkele concrete toezegging. Zelfs in september 2012 zei grote baas Meg Whitman al dat HP werkt aan een nieuwe smartphone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business