Nieuws

BlackBerry schrapt twee nieuwe telefoons en BlackBerry Live

Twee smartphones die het noodlijdende BlackBerry op de planning had staan - codenaam Café en Kopi - zullen nooit uitkomen. Ook de BlackBerry Live-conferentie gaat niet door.

 

Uit vrees voor slechte verkoopcijfers schrapt BlackBerry twee nieuwe telefoons waar het bedrijf al een tijdje aan werkt.

“Het bedrijf heeft de beslissing genomen om de lancering van twee toestellen te schrappen om de geïdentificeerde inventarisrisico’s te beperken”, zo klinkt het verbloemd in het financieel rapport (pdf) over zijn derde kwartaal dat BlackBerry vrijdag uitbracht. Het was The Wall Street Journal die de goed begraven paragraaf gisteren ontdekte.

[related_article id=”161563″]

De twee telefoons luisterden naar de codenaam Café en Kopi en moesten als betaalbare smartphones in de markt worden gezet, zo vertelden anoniemen bronnen aan de zakenkrant.

Het nieuws komt net op het moment dat BlackBerry aankondigt dat zijn jaarlijkse BlackBerry Live-conferentie dit jaar niet doorgaat. In plaats daarvan komen er enkele kleinere evenementen die op specifieke doelpublieken zullen focussen. BlackBerry organiseerde het jaarlijkse evenement al sinds 2002. Vorig jaar nog werd hier de goedkope BlackBerry Q5 geïntroduceerd.

Andermaal slecht nieuws
Het is al het zoveelste slechte nieuws voor BlackBerry. De resultaten van het derde kwartaal waren ook al een stuk minder dan verwacht. Het bedrijf dook 4,4 miljard dollar in het rood en verkocht slechts 1,9 miljoen telefoons. In het tweede kwartaal waren dat er nog 3,7 miljoen.

Ondanks alle kommer en kwel is de nieuwe CEO, John Chen, vastbesloten om het bedrijf boven water te houden. “Het is belangrijk om te weten dat BlackBerry op een gigantische hoeveelheid activa zit”, zo zei hij bij de voorstelling van de kwartaalresultaten. “We hebben geëngageerde, toegewijde mensen die willen doen wat juist is voor het bedrijf en de klanten. De markt heeft gesproken, wij hebben geluisterd.” 

Of de markt echter nog veel geduld zal hebben met BlackBerry, blijft een open vraag. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business