Nieuws

Bedien je koelkast met je tv

Met de nieuwe toolbox van Samsung is het makkelijker om apps te maken voor je smart-tv. Hiermee kun je dan bijvoorbeeld je verlichting of koelkast uitschakelen.

Met je televisie de airco een paar graadjes lager zetten, de verlichting uitschakelen of je koelkast bedienen? Daar kunnen programmeurs binnenkort een app voor maken met de Smart TV Software Development Kit 5.0 (SDK) van Samsung.

De functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de ontwikkelaarskit is flink vooruit gegaan ten opzichte van eerdere versies. Het is nu nog makkelijker om een app te maken voor verschillende platforms.

[related_article id=”160734″]

SDK 5.0 stelt gebruikers in staat huishoudelijke apparatuur te bedienen via het programma van Samsungs Smart TV.

Het aantal leden en SDK-downloads neemt jaarlijks toe volgens YoungKi Byun van Samsung. “We gaan de programmeertool nog verder uitbreiden. Het ecosysteem van de Smart TV wordt zo steeds groter en uitgebreider.”

Compatibiliteit
Bijzonder aan de SDK is dat deze programmeurs in staat stelt om apps te bouwen met HTML 5. Dat vergemakkelijkt het gebruik van effecten en een gebruiksvriendelijk design. Met de PNaCL-technologie hoef je je zelf geen zorgen te maken over compatibiliteit. De app werkt op alle Samsung-systemen.

Vanaf 6 januari is de Smart TV SDK 5.0 te downloaden vanaf de website van het Samsung Developers Forum.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business