Nieuws

Nokia stopt ondersteuning Symbian en MeeGo

Nadat Microsoft vorig jaar de belangrijkste afdeling van Nokia kocht, is nu de ondersteuning gestopt voor oude besturingssystemen van de Finse fabrikant.

Nokia stopt met de ondersteuning van Symbian en MeeGo. Dat liet het bedrijf donderdag via Twitter weten. In de Nokia Store is het niet meer mogelijk om nieuwe apps toe te voegen of bestaande te updaten.

In september kocht Microsoft de afdeling "toestellen en diensten" van Nokia. Niet lang daarna liet het bedrijf weten dat de ondersteuning voor de inmiddels nagenoeg niet meer gebruikte besturingssystemen Symbian en MeeGo per 1 januari 2014 gestopt zou worden.

[related_article id=”161452″]

Windows Phone
De gedachte achter deze stap is dat Nokia zich voortaan volledig kan focussen op winstgevende zaken. “Met de steeds maar toenemende mogelijkheden op de Asha en Windows Phone, hebben we bekeken hoe wij onze ondersteuning aan de ontwikkelaars kunnen maximaliseren”, laat het bedrijf in oktober weten. “Daaruit blijkt dat we ons het best kunnen richten op en investeren in nieuwe content voor de Asha en Windows Phone.”

Ooit stond Symbian gelijk aan het succes van Nokia, maar het verschijnen van iOS en Android kwam hard aan bij de Finse fabrikant. Dat is de belangrijkste reden om zowel Symbian als MeeGo te laten vallen en volledig op Windows Phone te richten. 

De goedkope Asha-lijn bestaat al een paar jaar en staat centraal in de inspanningen van Nokia om aantrekkelijke toestellen te maken voor ontwikkelingslanden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business