Nieuws

Linksys toont nieuwe generatie legendarische WRT-router

Linksys heeft in Las Vegas eindelijk de opvolger getoond van de iconische WRT54G. Razendsnel, een groot bereik, en vooral: open source.

Linksys heeft voor iedere netwerkliefhebber een grote verrassing gebracht op CES. Na jarenlang wachten heeft het eindelijk een opvolger aangekondigd voor de immens populaire WRT54G. De nieuwe WRT1900AC is duidelijk geïnspireerd door het iconische blauw-zwarte, stapelbare ontwerp van zijn voorganger.

“De nieuwe Linksys WRT draadloze router wordt de krachtigste in zijn klasse. We hebben hem technologisch zo ingericht dat hij de droom van iedere prosumer is”, zegt Mohammad Meraj Hoda, vicepresident voor Linksys International Markets. “De lancering van de nieuwe WRT-router is een ode aan het Linksys-merk. We hebben de WRT vernieuwd omdat onze klanten om een router gevraagd hebben met dezelfde betrouwbaarheid, functionaliteit en opensourcemogelijkheden, maar uitgerust met de huidige draadloze ac-technologie. De WRT1900AC is het resultaat hiervan.”

De WRT1900AC heeft een dualcore 1,2 GHz-processor aan boord, ondersteunt 802.11ac en heeft vier afneembare antennes in plaats van de standaard drie. Waarom? Zo kan de router telkens de drie beste antennes selecteren om zijn data te verzenden via de drie beschikbare spatial streams.

Het zou volgens Linksys ook voor een beter, groter bereik moeten zorgen. Op de 2,4 GHz-band haalt de WRT1900AC tot 600 Mbps, via de 5 GHz-band tot 1,3 Gbps.

Verder heeft de WRT nog 1x USB 3.0, 1x eSATA/USB 2.0, 128MB Flash en 256 MB DDR3 RAM aan boord. Open bron was de grootste troef van de oude WRT54G, en dat is bij de WRT1900AC opnieuw. Community"s zoals DD-WRT, OpenWRT en Tomato bieden je de mogelijkheid om deze router helemaal naar je hand te configureren, buiten de standaard firmware. OpenWRT-ontwikkelaars zullen worden voorzien van hardware en SDK’s/API’s, zodat ze aan de slag kunnen met deze router. OpenWRT-firmware staat alvast gepland voor de lancering dit voorjaar.

De WRT1900AC voegt naast nieuwe hardware een extra functie toe. Via de Smart Wi-Fi-functie kan je een Network Map maken om handig al je apparaten in kaart te brengen. Daarna kan je eenvoudig per apparaat bepaalde functies in- of uitschakelen zoals ouderlijke toegang, draadloze frequentie of filter.

De Linksys WRT1900AC wordt ergens dit voorjaar verwacht en heeft een adviesprijs van 279 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business