Nieuws

We spenderen minder geld aan technologie

Uit een studie van GfK blijkt dat we minder geld zullen uitgeven aan onder andere smartphones, computers en televisietoestellen. De hoofdreden is de daling van de verkoopprijzen.

De verkoopprijzen van elektronische toestellen – zoals smartphones, tv’s, notebooks en audio-installaties – zakken. Daardoor zullen we voor het eerst sinds lange tijd wereldwijd minder geld uitgeven aan technologie. Dat meldt persagentschap Belga.

Volgens de Amerikaanse Consumer Electronics Association (CEA) en het studiebureau GfK was 2013 een absoluut topjaar op vlak van de verkoop van elektronische apparaten. Wereldwijd gaven we afgelopen jaar zo’n 1.068 miljard dollar uit aan technologische producten. Dat is zo’n drie procent meer dan in 2012.

CEA en GfK verwachten echter dat we in 2014 ongeveer één procent minder – ongeveer 1.055 miljard dollar – zullen uitgeven aan consumentenelektronica.

“De wereldwijde verkoop van tablets moet zijn hoogtepunt nog bereiken”, zegt Steve Koenig tijdens een persconferentie op CES in Las Vegas. “We verwachten een stijging van 242 miljoen naar 340 miljoen verkochte exemplaren.”

Ook de verkoop van smartphones zal blijven stijgen. “Voor 2014 verwachten we een verkoop van nagenoeg 1,24 miljard toestellen. In 2013 gingen er zo’n 1 miljard exemplaren over de toonbank.”

Eén van de redenen dat we minder geld zullen uitgeven aan technologie is de daling van de verkoopprijs. “De gemiddelde prijs van een smartphone bedroeg in 2012 zo’n 444 dollar. In 2013 was dat nog 345 dollar en we verwachten dat we in 2014 zullen afklokken op 297 dollar”, aldus Koenig.

ceaces2014consumentenelektronicagfknieuwsonderzoeksmartphonesstudietabletsuitgaven

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals