Nieuws

Je toetsenbord veilig tegen keyloggers

Pincodes of wachtwoorden invoeren op een vreemde computer is nooit zonder risico. Met Oxynger KeyShield haal je echter een virtueel toetsenbord naar boven dat speciaal bedoeld is om keyloggers te slim af te zijn.

Wie af en toe een vreemde computer gebruikt, zoals in een hotellobby, cybercafé, wachtzaal of bibliotheek, weet nooit met zekerheid dat er niet een of andere keylogger actief is die heimelijk je muisbewegingen of toetsaanslagen registreert.

Je zou niet de eerste zijn bij wie op die manier wachtwoorden of pincodes ontfutseld worden. Oxynger KeyShield is een virtueel anti-keylog-toetsenbord.

[download_file]

Handig is alvast dat Oxynger KeyShield er ook in een draagbare versie is, zodat je het onderweg kan meenemen en bijvoorbeeld vanaf een USB-stick kunt opstarten. 

[related_article id=”161920″]

Het programma werkt onder Windows 7 en 8, en is compatibel met de meeste browsers. Bij elke installatie kan de toetsenbordlay-out er anders uitzien, als je dat zo verkiest. Dat is specifiek bedoeld om keyloggers tegen te gaan die ook muisbewegingen vastleggen. Immers op die manier kunnen ze op basis van de muiscoördinaten niet langer bepalen welke toetsen je hebt ingedrukt. Een nadeel is er natuurlijk ook: het intoetsen zal een stuk trager gaan, maar uiteindelijk hoef je dit virtuele toetsenbord alleen maar te gebruiken voor het invoeren van wachtwoorden of pincodes.

Verder, om tegen te gaan dat anderen de aangeklikte toetsen over je schouder heen kunnen aflezen, is het mogelijk de schermcursor nagenoeg onzichtbaar te maken en tot een kleine zwart stip te beperken.

Je kan er tevens voor zorgen dat je geen visuele feedback van de aangeklikte toetsen krijgt (die lichten bijvoorbeeld niet op).  Het virtuele toetsenbord blijkt bovendien bestand tegen keyloggers die in het geniep ook screenshots maken: op de screenshots blijkt alleen maar een zwart beeld te zien. Het kopiëren van het toetsenbord naar het Windows Klembord blijkt evenmin mogelijk.

De makers van het programma maken zich bovendien sterk dat de tool bestand is tegen elke bekende keylogger, zelfs wanneer die kernelbased is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business