Nieuws

Sony SmartBand: een FitBit-achtige activiteitentracker

Sony heeft de SmartBand onthuld. Dit waterdicht polsbandje meet niet alleen hoeveel je loopt of fietst, het brengt ook je slaappatroon in kaart, laat je door je muziek bladeren en trilt bij een inkomend gesprek of bericht.

Sony heeft tijdens de Consumer Electronics Show in in Las Vegas de SmartBand uit de doeken gedaan. Het siliconen armbandje is waterdicht en doet in eerste instantie wat aan de populaire activitytracker FitBit denken. SmartBand gaat echter veel verder.

In het siliconen polsbandje zit een piepklein apparaatje, Core, dat je dagelijkse activiteiten kan tracken. In combinatie met de Sony LifeLog-app kun je vervolgens zien hoeveel kilometer je gewandeld of gefietst hebt en hoeveel calorieën je daarmee verbruikt hebt. Het polsbandje kan ook je slaappatroon in kaart brengen en begint te trillen bij een inkomend telefoongesprek of nieuw bericht.

[related_article id=”160734″]

De SmartBand beschikt niet over een scherm maar wel over enkele knoppen en ledlampjes. Hiermee kun je bijvoorbeeld door je afspeellijsten navigeren of het volume aanpassen. De batterij zou het zo’n vijf dagen uithouden met één laadbeurt.

De discrete armband is beschikbaar in verschillende kleuren en is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen. De SmartBand zou tegen het einde van dit kwartaal verkrijgbaar moeten zijn. De adviesprijs bedraagt 99 euro. In de doos zitten twee verschillende maten polsbandjes. Optioneel kun je nog een pakket met drie SmartBands in verschillende kleuren kopen.

In onderstaand filmpje krijg je een idee over de functionaliteiten van de SmartBand.

Sony lanceerde vorig jaar al twee smartwatches en belooft nog meer producten te lanceren in zijn  SmartWear-serie.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business