Nieuws

Nieuw Corning Gorilla Glass weert bacteriën van je smartphone

Corning voorziet zijn nieuwe generatie Gorilla Glass van een antibacteriële laag. De bescherming is met name interessant voor publieke aanraakschermen.

Aanraakschermen worden niet alleen beduimeld met vingerafdrukken, er blijven ook heel wat bacteriën op achter. Corning wil dat probleem nu oplossen met een antibacteriële laag op zijn nieuwe generatie Gorilla Glass.

Corning heeft het nieuwe Gorilla Glass, dat in de eerste plaats gebruikt wordt om het scherm van je smartphone of tablet te beschermen tegen schade, voorgesteld tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Door zilverionen te verwerken in het glas, kan het nieuwe Gorilla Glass volgens Corning tot 99,9 procent van de bacteriën die zich op het scherm willen nestelen, bestrijden. Vingerafdrukken blijven jammer genoeg wel nog steeds een realiteit.

Gorilla Glass wordt vandaag vooral gebruikt voor smartphones en tablets, maar de nieuwe antibacteriële laag zou wel eens nieuwe markten kunnen openen voor Corning. We denken dan bijvoorbeeld aan ticket- of bankautomaten. Die werken vaak met een aanraakscherm en worden intensief gebruikt door een groot publiek, waardoor ze een ideale broeihaard vormen voor bacteriën.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business