Nieuws

Lenovo toont Beacon: opvallende NAS met XBMC

Lenovo stort zich in de NAS-wereld met Beacon, een opvallende NAS met Intel Evansport-chip en XBMC voorgeïnstalleerd om je volledige mediabibliotheek te beheren.

Lenovo staat bekend om zijn laptops, tablets en desktops, maar een NAS is nieuw voor hen. Voor alles een eerste keer, en ze hebben met Beacon ineens een opvallend ontwerp voorgesteld. Zonde dat zo’n NAS meestal ergens in een hoekje staat, want deze mag wel gezien worden.

Beacon heeft een Intel Atom CE5315-processor aan boord, een rasechte multimediachip die je toelaat om meerdere videostreams tegelijk te transcoderen. Tijdens onze demo streamde de NAS probleemloos een full HD-film op de televisie en tegelijk een full HD-film op een tablet. Wel zonde dat Lenovo niet voor de iets krachtigere Atom CE5335 heeft gekozen.

[related_article id=”160734″]

Bij de lancering is er enkel een Android-app beschikbaar. iOS komt later aan de beurt. Via de app heb je toegang tot al je bestanden op de NAS, maar kan je ook XBMC op je televisie bedienen door het aanraakscherm als een groot touchpad te gebruiken. Beacon wordt samen met XBMC geleverd en kan je via HDMI rechtstreeks aansluiten op je televisie.

Verder vind je achteraan nog twee USB 3.0-aansluitingen en een RJ45-aansluiting. Beacon biedt ondersteuning tot twee harde schijven met een totale opslagcapaciteit van 6 TB. De Lenovo Beacon is beschikbaar vanaf april. Leeg kost hij 199 dollar. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business