Nieuws

Oude games streamen met PlayStation Now

Sony ziet toekomst in de cloud en komt met twee nieuwe streamingdiensten: een voor games en een voor video.

Tijdens een presentatie op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, heeft Sony PlayStation Now onthuld. Een streamingdienst voor games. Daarnaast komt het bedrijf met een nieuwe tv-dienst in de cloud.

De nieuwe streamingdienst voor games geeft directe toegang tot spellen van oudere producten van Sony, waaronder de PlayStation 3 en PS2. Zelfs mensen zonder spelcomputer kunnen er gebruik van maken via hun televisie, telefoon en tablet. Dat belooft Andrew House, directeur van Sony Computer Entertainment.

Next-gen spelcomputer
Eind januari test Sony in Amerika PlayStation Now met een besloten groep. De verwachting is dat in de zomer ook de rest van de wereld toegang krijgt tot de dienst.

Tevens maakte Sony op de CES bekend dat het eind december inmiddels 4,2 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht heeft. Deze next-gen spelcomputer is sinds medio november beschikbaar.

Overal tv kijken
Andrew House liet verder weten dat Sony bezig is met een tv-dienst voor de cloud. De bedoeling hiervan is dat de eigenaar van een Playstation-spelcomputer makkelijker toegang krijgt tot tv-series en films.

De dienst stelt mensen in staat tv te kijken waar en wanneer ze maar willen, zelfs op een iPad of smartphone. Daarbij kan gekozen worden tussen live-uitzendingen en video-on-demand. Ook deze service test Sony dit jaar in de Verenigde Staten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business