Nieuws

Ford-topman wordt niet de baas bij Microsoft

Alan Mulally, de topman van autobedrijf Ford, wordt niet de opvolger van Steve Ballmer als baas van Microsoft. Dat zegt hij zelf in een interview.

Ford-topman Alan Mulally gold de laatste maanden als de voornaamste kandidaat om Steve Ballmer op te volgen bij Microsoft. Ballmer gaat dit jaar met pensioen, en een speciale commissie met daarin Bill Gates is druk bezig een opvolger aan te wijzen.

De 68-jarige Mulally geeft nu in een interview met Associated Press aan dat hij niet zal overstappen naar de softwaregigant in Redmond. Althans voorlopig niet, de autoverkoper wil minimaal 2014 uitzitten bij zijn huidige werkgever in Dearborn, Michigan, zegt hij. Wat hij daarna doet, wil hij niet kwijt. “Ik heb geen andere plannen dan Ford te dienen”, zo vertelt hij aan AP.

[related_article id=”161452″]

Mulally (foto) zegt ook niet of hij in gesprek is geweest met Microsoft. Wel laat hij weten dat alle speculaties alleen maar afleiden bij Ford. Wellicht de reden waarom hij nu een eind wil maken aan de geruchten. Microsoft zelf wil niet reageren op individuele namen, zegt het tegen AP. 

Door dit nieuws zijn Microsoft-aandelen gisteren in elk geval licht gedaald, die van Ford Motor Co. zijn gestegen.

Andere kandidaten
Microsoft maakte in augustus bekend dat Ballmer ermee stopt, op een nog onbekend moment in 2014. Wie dan wel zijn opvolger wordt? In augustus leek dat Stephen Elop te worden, maar volgens analisten zijn de kansen van de Nokia-directeur geslonken. Mogelijk komt hij nu terug in beeld.

Microsoft heeft zelf een kroonprins in huis: Satya Nadella, leider van de afdeling voor cloud en enterprise. Ook chief operating officer Kevin Turner wordt genoemd. Van buiten Microsoft duiken nu ook de namen van Sheryl Sandberg (COO van Facebook) en Jon Rubinstein (ex-CEO bij Palm) op.

Een shortlist van vijf kandidaten zoals die er twee maanden geleden uitzag, lees je hier.

 

(Beeld Ford: Leena Robinson / Shutterstock.com )

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business