Nieuws

Mailen naar Google+ vanuit Gmail

Dankzij een nieuwe functie in Gmail kun je voortaan een bericht sturen naar iedereen op Google+, zelfs wanneer je niet over het e-mailadres beschikt.

Google heeft de volgende stap gezet naar volledige integratie tussen Gmail en Google+. Het is nu mogelijk om een e-mail te sturen naar iedereen die op Google+ zit, zelfs wanneer je niet over het e-mailadres beschikt.

De komende dagen wordt de nieuwe functie beschikbaar voor alle Gmail-gebruikers, laat productmanager David Nachum weten. De nieuwe dienst laat de namen van alle gebruikers op Google+ zien, maar niet het e-mailadres. Dat wordt pas zichtbaar op het moment dat de ontvanger op jouw bericht reageert.

[related_article id=”158901″]

Ontvangen e-mails via gebruikers van Google+ die je niet kent verschijnen in je standaard inbox-categorie. Als de afzender zich niet in je Kringen bevindt, kun je het bericht terugvinden in je social inbox-categorie. Ter ondersteuning heeft Google een pagina met uitleg in het leven geroepen.

Kringen
Wanneer je een e-mail, ontvangen via Google+, opent krijg je de keuze of je de afzender wilt toevoegen aan je Kringen. Totdat jij besluit hoe je omgaat met het bericht, is de persoon slechts in staat jou één keer te mailen.

Pas als je reageert via Gmail, stel je de afzender op de hoogte van je eigen e-mailadres. Door niet meer dan één mail toe te staan wil Google spam en misbruik tegengaan.

Zichtbaarheid
Wie deze nieuwe dienst niet op prijs stelt, kan dat aangeven in de instellingen. Je hebt de keuze of je zichtbaar bent voor iedereen op Google+, in uitgebreide Kringen, je eigen Kringen of helemaal niet.

Standaard ben je voor alle gebruikers bereikbaar, tenzij je op Google+ de status van een beroemdheid hebt. Dan ben je alleen zichtbaar in je eigen Kringen.

David Nachem zegt dat Gmail-gebruikers een e-mail ontvangen op het moment dat de dienst voor hen beschikbaar is. In dit bericht zit tevens een link naar de opties, zodat je meteen je eigen vindbaarheid kunt instellen.

Deze stap van Google komt niet onverwacht, zeker gezien Facebook over eenzelfde soort functie beschikt. Daarom is het niet verrassend dat de zoekmachinegigant zijn sociale netwerk en e-mailservice in dezelfde richting stuurt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business